ONS 

CREATIEVE TEAM

 

Dorotha

CREATIEF MANAGER FURLAB

POLEN

Dorota Goldpoint is een favoriete ontwerpster van diverse Poolse sterren. Ze voelt vrouwen goed aan en laat ze ieder haar eigen schoonheid ontdekken, onafhankelijk van leeftijd en maat. Dorata toont haar collecties in Polen maar ook in belangrijke modesteden als Parijs. Haar outfits zijn een prefecte mix luxe en minimalise. Haar handschrift kenmerken zijn de edelheid van materialen, ambachtelijkhed en een moderne visie op klassiek met Franse nonchalanche. Ze werkt alleen met natuurlijke materialen en ontwikkelde daarbij een grote passie voor bont.  Dorota werd in 2017 creatief directeur van FURlab Poland.     

 

 

 

Django

CREATIEF MANAGER FURLAB

NEDERLAND

Kort na zijn afstuderen aan het Artemis te Rotterdam (cum laude) werd Django bekend als deelnemer en winnaar van het eerste seizoen Project catwalk eind 2007. Hij maakte van zijn bekendheid gebruik om zijn couture-lijn te lanceren. In 2010  benaderde de ontwerper FURlab om meer informatie in te winnen over het materiaal bont, de technieken en ethiek. De ontwerper, met zijn passie voor verwerkingstechnieken en textiel ontwerp, zag direct de mogelijkheden en veelzijdigheid van het materiaal.

In de winter van 2012 besloten FURlab en Django de samenwerking aan te gaan met Django als creatief manager van de stichting. Via deze weg kon de ontwerper in het vakmanschap van bontverwerking op gaan met als doel jong talent op te leiden en te ondersteunen in hun creativiteit en materiaal onderzoek. Als creatief manager van FURlab houd Django het vakmanschap levende met als doel efficiëntie en innovatie

 

Het gehele FURlab team bestaat uit een groep professionals die alle een passie delen: bont.  De ateliers worden geleid door modeontwerpers die naast hun werk voor Furlab ook een eigen carriere in de modewereld hebben. Nu inspireren ze hun collega designers om met bont te werken.  Technisch bekwame bontwerkers brengen het vakmanschap naar FURlab dat nodig is om traditionele bontverwerkingstechnieken te combineren met eigentijds bontontwerp. Bij FURlab Pr werkt een dynamische groep communicatoren om de bont boodschap naar buiten te brengen, telkens weer zoekend  naar nieuwe communicatie concepten. Het gehele FURlab team werkt binnen een internationaal netwerk van andere design instituten zoals het Saga Design Center en Kopenhagen Studio.