ONS

AANBOD VAN ACTIVITEITEN

 

FURlab Atelier
In onze FURlab ateliers tref je een uitgebreide collectie van diverse bontsoorten en verwerkingstechnieken. Hier werken we aan monstercollecties en outfits van modepartners en we organiseren er workshops. Het is het creatieve hart van onze organisatie waar een team van ontwerpers en bontwerkers samen met onze modepartners het bont van de toekomst scheppen.

Workshops
Wij organiseren workshops voor verschillende doelgroepen zoals modestudenten, modeontwerpers, modehuizen en verkoopstaf van modewinkels. De workshops worden georganiseerd of op één van onze ateliers of op locatie. We bieden standaard modules aan of op maat gemaakte workshops.

FURlab showroom
In de FURlab showroom tref je de outfits van  vele ontwerpers met wie we samenwerken. Het is een grote bron van inspiratie voor modejournalisten van modebladen en modeblogs of voor stylisten van televisieprogramma´s en beroemdheden. De outfits worden uitgeleend aan stylisten die daar gebruik van willen maken in hun werk.  

Jonge ontwerpers stimulatie programma
Bont kan een kostbaar materiaal zijn vooral voor jonge ontwerpers. Zij kunnen een beroep doen op het jonge ontwerpers stimulatie programma door het aanvragen van een subsidie. Op die manier kunnen veelbelovende projecten met bont worden verwezenlijkt.

Retail Helpdesk
Steeds meer bont word verkocht door modewinkels, naast de gespecialiseerde bontwinkel. FURlab heeft een speciale helpdesk waar het management van modewinkels terecht kan met al haar vragen omtrent de herkomst van bont, het opleiden van verkoopstaf en het informeren van consumenten.

FURlab Consultancy
Wij bieden advies aan modefabrikanten en merken die ondersteuning nodig hebben bij het inkopen van bont dat aan de hoogste ethische standaarden voldoet.  We adviseren op het gebied van andere CSR onderwerpen zoals milieu eisen. Modeproducenten brengen we in contact met bontleveranciers en bontfabrieken die passen bij hun CSR beleid.   

FURlab PR
FURlab PR is het centrum van FURlab´s communicatie activiteiten.  Hier organiseren we onze sociale en traditionele mediacampagnes.  We organiseren evenementen als modeshows, modeseminars, persreizen en bezoeken aan pelsdierhouderijen. Ons pr beleid staat voor geloofwaardigheid en openheid.  We zoeken een constructieve  dialoog  met de media, de modewereld en consumenten.

MARY_JIMMY_AFWF14_323